Tuesday, April 20, 2010

3

hari ke-3 kami dibawa ke istana, bangunan kerajaan (haruslah tu kan, almaklumlah ikut agensi)

Istana Gyeongbok ini telah dimusnahkan oleh jepun sewaktu perang antara jepun-korea dan kemudiannya dibaik pulih untuk memelihara khazanah kerajaan. kagum betul dengan detail hiasan pada istana ni. dah nama pun istanalah kan....

sakura yang terdapat di halaman istana Gyeongbok

Gyeongbok palace ironmongery -koleksi saya

masjid besar Seoul di ittewon


Teddy bear museum, idea menarik untuk dekatkan orang2 muda dengan sejarah.

katanya teddy bear ni menyerupai bae young jun...dan dinamakan jun. jun yang belakang dengan karektor dalam cerita lagend dan yang bercermin mata dengan karektor dalam winter sonata

N tower, tempat orang2 bercinta dan dijadikan lambang cinta orang2 korea. nak menyampaikan ke menara ni.....fuhh...sesak nafas jugak dan bagi yang tak biasa mungkin perlukan bantuan pernafasan! hehehehe...

2 comments:

Jue_Da (^_^) said...

63 tOwer cik g x?? hiiieee..

asuharAsuE said...

Jue_Da:
tak pon. N-tower pun x sempat naik.