Friday, July 31, 2009

separuh

saikin saya gila menanti summer scent saban malam di KBS 303. penat macamana pun saya akan tunggu. sampai bertongkat kelopak mata...ehehehhee. sebenarnya cerita ini, cerita tipikal orang korea bercinta. tapi mungkin watak2 cerita itu yang sebaya dengan saya menjadi perhatian. cuma kali ini saya lihat heronya tak perlu menagis 2-3 baldi macam biasa. saya memang tunggu cerita seperti ini selepas winter sonata dulu. hurmmm....sekurang2nya tak lah saya menghadap cerita seram di mana2 saluran tv negara kita malam tadi. suka betul cerita2 hantu eh orang2 melayu nih? saya pun hairan. agaknya pasal tu juga lah saya tengok anak2 sedara saya lebih penakut kalau nak dibandingkan dengan saya sewaktu seusia mereka. zaman saya dulu lagilah gelap, tanpa bekalan elektrik. cuma lampu pelita atau lampu pam (kalau arwah abah cuti bekerja) yang menerangkan gelap malam kami. hai kenangan tu...ehehehe... tapi kenangan itulah yang menjadikan saya sebagai saya sekarang.
oh saya akan balik ke kampung petang ini, harap2 masih ada koret2 (lebihan) durian di kampung! saya nak durian kampung jugak!
p/s: kimi mo onaji kimochi na no ka na?

6 comments:

artakus said...

...lepas tu citer hantunya pun ntah hape²! siap nampak kabel tu kat pinggang 'hantu' masa dia 'terbang'! hahahaha!

terrarosa said...

alamak awak benar - benar mengidam itu durian kampung...
hahahaa... saya doakan , masih ada rezeki untuk awak nanti.

Kaff said...

kalau ada durian lebih...poskan skit ke kedai gula-gula ya

FID said...

Harap2 masih ada.. rasanya migu lepas kf ke pontian ada lg jual koret2..
Summer scent tu hero yg selalu melalak tu ke yg main?? yalah kalau hero tu org nya kuit tp asyik melalak aje.. nanti kf pun nak melalak sama mcm kat stairways to heven tu...huk huk huk aje di buat nya.. hairan kan cerita korea dpt membuat kita jd menangis & tersenyum

FID said...

ah lupa & drama melayu skr ni mmg lah dah kemaruk HANTU aje.. rasanya lepas ni HANTU2& BOMOH mesti lah mintak royalty dari producer2 drama.. yg pasti ni-chan tak tgk cerita HANTU takut.....

asuHara sU said...

artakus:
hahaha tu lah pasalnya.

terra:
ada dapatlah merasa sebijik buat sarapan!

kaff:
alamak cukup2 untuk saya jek la kaff-kun.

KF:
hero dia yg jadi hero autumn n my heart ni-chan, tapi bukan wong bin la.