Monday, September 15, 2008

iftar

hari ini ada jemputan berbuka pada esok hari dari semester 2.
tapi saya tak dapat datang. perlu bersiap untuk ke Shah Alam.

minggu lepas, saya dijemput berbuka b-b-q ikan keli dan pelbagai seafood.
semester 4. yang siangnya saya 'belasah' sewaktu presentation.

hujung minggu kemarin, saya jemput semester 4 itu ke rumah kecil saya.
membalas jemputan. speggeti dan lontong sebagai lambang saya orang Johor. Hik!
Lama tak masak lontong. sangat-sangat lama. seingatnya, tahun terakhir di kampus.
Memang lama. Alhamdulillah kualitinya masih sama. ( masuk bakul angkat sendiri! sesekali)

Tadi ada yang bertanya:

" kenapa dalam bulan2 puasa ni, kau semakin garang dengan student?"

p/s: garang saya kerana sayang!

17 comments:

FID said...

Wa! Lontong.. Oishi neh...
Entah lah ek Assu, ni-chan pun dpt comment yg sama jgk dr budak2 kat sini, dia kata posa ni ni-chan lebih alert & krn itu jd lebih STRICT
Yg pasti kerana ada DIRECTOR baru & expectation nya mak datok

napang said...

"speggeti dan lontong sebagai lambang saya orang Johor. Hik!"

speggeti memang asal jawan yer? ohhh gitu... hehehe

asuhara said...

fid:
ni-chan..a ah la agaknya kan?

napang:
laaaa, baru tau ke? eheh...lontong jek laa... tapi kalau buat laksa johor biasanya guna speggeti pengganti mi laksa tu.

napang said...

di jepun, memang kami guna spegetti untuk segala masakan mee. x kira lah mee goreng ker, yg berkuah ker... takut nak guna mee di proses, takut2 kalu ada minyak lain dicampur...

untuk masak laksa, kami guna udon... yg agak tebal dr mee.. hehehe..

my name is eves said...

ish selama aku tinggal johor ni xsangka aku spageti tu lanbang johor.. hahahaha.. mentang2 la mkn laksa johor dgn spageti.. cets..

blackpurple @ jowopinter said...

Ojo garang-garang yo poso-poso ki... :D

asuhara said...

napang:
oooo.....

eves:
hahaha...ko pun baru tau ke tul..

bp:
hehe..yo kang..wes orak garang wes...nggarang wayeh!ehehehe

kosong said...

sedapnya lontongg
sedapnya...

oh dimanakah aku akan dapat lontong???

tolong hantarkan?

asuhara said...

kosong:
berikan alamatmu akan ada yg menghantarnya nanti....err..kamu terima ke walau apa pun rupanya nanti? eheh

kosong said...

betui ke nak hantarkan lontong ni?
heheheh
mahu basi di tengah jalan

Anonymous said...

tetiba... di pigeon hold saya ada bungkusan... ada teh hijau dlm tuh... hehehe bersama kad raya biru...

terima kasih daun keladi... lain kali beli lagi... tp ini teh hijau kaw punye... jarang org minum.. hehehe... xpe.. layan

-bangi-

SangPelangi said...

LONTONG.. perkhhhh...
letak gambar.. letak gambar.. nak tengok!! hahaha..

artakus said...

waaarrrghh.....ni ape citer makanan bulan² pose nih??? :p~

Anonymous said...

Boley la saya mintak recipe.. :)

Hye Napang!

-IR-

FID said...

Assu

Rasanya hanya org JHR aje yg makan lontong berkuah & lontong kering kot...

Al-BIMA SAKTI said...

kerana lapar, tak sabar, org boleh hilang pertimabangan, lalu jadi garang...

asuhara said...

kosong:
tu pasal saya tanya, nak terima ke walau apa pun rupanya..hahahha..

anonymous bangi:
sapa bagi tu?mintak ocha tu sket bleh ka?

sang pelangi:
kalau anego letak gambar nanti 'kemecher' pulak org kat shizuoka tuuu...

artakus:
ko ni limmmm, baru dugaan kecil-kecilan tuuuuu...

anonymous IR:
hahaha...secret recipe!

Fid:
ni-chan, lontong tu seantero malaysia kot, tapi kalau lontong kering tu...agaknya lah kan..

al-bima:
mungkin juga, tapi pengawalan kemarahan/nafsu itulah yang patut diterapkan ketika ini kan?