Sunday, September 21, 2008

akhir

minggu ini minggu terakhir saya di tanah cik siti wan kembang. minggu terakhir untuk saya menghirup udara berbau pokok padi di bendang...pasti saya akan rindukan semuanya nanti, lebih-lebih lagi pada haruman dari bendang. err..harum ke? tapi menyegarkan perjalanan saya ke tempat kerja.

ada pelajar yang sudah menghulurkan cenderahati, terima kasih ya kalian.

saya memang akui, saya sangat bertegas dengan pelajar, kerana saya tidak mahu mereka melepaskan peluang yang diberikan khusus untuk anak bumiputera di kolej ini. mereka tidak perlu banyak memikirkan soal wang sebagaimana pelajar2 di uni atau kolej lain, atau paling dekat seperti saya dulu. asalkan ada presentation, mahunya duit yang mengalir keluar bagai empangan pecah, melimpah.berbeza dari kawan2 yang dalam aliran it, management atau science. memang itu lumrahnya 'dunia seni' yang kami pilih.

Justeru itu saya mudah berbahang bila pelajar minta 'disuap' dan punya pelbagai alasan bila tugasan diberi.namun saya tetap berterima kasih pada pelajar2 saya yang banyak mengajar saya tentang perlunya kuat dan tabah untuk mengisi setiap hari2 saya.

p/s: minna, gambarimasho!

14 comments:

my name is eves said...

oh sudah mau tinggalkan cek siti yer.. izinkan saya kirim beli batik satu.. yg cara punya.. bukan kain batik jawa tau..

cek sue ini mmg guru yg garang tapi dia sebenarnya baik ati.. :)

asuhara said...

eves:
a ah lah tul. 1 side rasa best, 1 side rasa sedih...

p/s: weh tu puji nak batik free ka?muahhahhaha

artakus said...

eves tu confirm taktik nak dapat batik free tu! hahahahaha! jgn mudah terpedaya sue! :p

aaaa....songket tak de ke? ^_^

asuhara said...

artakus:
keskeskes...tu pasall le lim..

erk...songket kaaaa?

blackpurple @ jowopinter said...

Tahniah! Tahniah! Tahniah!

Teruskan usaha murni kamu. :)

FID said...

Assu,

Sebagai tenaga pengajar, kena ingat bahawa kita di amanahkan untuk mendidik anak-anak bangsa, tp ada jugak anak-anak bangsa yang kadang-kadang tak faham akan perasaan kita bila suara kita tinggi sikit.. banyak susah..

Ingat jangan Ni-chan

kosong said...

gud bye KB

asuhara said...

BP:
Terima kasih.
Insya allah....

Fid:
Tu la pasal kan?

kosong:
Hi Hi KL

terrarosa said...

well, at least Asu ada alasan yg kukuh untuk melancong semula ke kelantan ;)

terrarosa said...

and the reason is ME :P

asuhara said...

terra:
a ah..dulu datang x de sapa2 kat sini, lepas saya tinggalkan nanti saya dah ada ramai yang boleh dijenguk2!

FID said...

Assu nanti kemana ek?

asuhara said...

fid:
ke KL!huhuhu

FID said...

Assu

Alamak KL wa JAM... makan MAHAL, rumah sewa MAHAL pendek kata serba serbi MAHAL tak tau lah kalu ada yg tak MAHAL kat KL..

Kena mengajar kat mana? Ni-chan dah terima barang Assu, Domo Arrigato, nak balas kad rasanya dah terlambat balas kat sini aje lah eh.. SELAMAT HARI RAYA semogo berbahagia di samping keluarga tercinta di RAYA nanti..kalu dtg ke JB tele Ni-chan nanti boleh makan laksa jhr..