Wednesday, August 27, 2008

tatoeba

Tatoeba (for example), ada tawaran berikut;


1.
rumah yang dibina mengikut spesifikasi dan kehendak jiwa. persekitaran yang permai, hijau.damai sekali. tapi jauh dari saudara dan jiran. kadang2 terasa juga sunyinya. sayu juga perasaan saat tiada tempat bercerita sedih.


2.
rumah yang lengkap sebagai sebuah rumah, dikelilingi saudara dan jiran. tapi persekitarannya sibuk dan hangatnya kota batu, penuh dengan drama serius yang kadang2 menyesakkan kepala. dan dudukletaknya bukan pada lokasi yang diimpikan.



p/s: kalau kamu?

10 comments:

blackpurple @ jowopinter said...

Saya pilih yang pertama. Tapi kalau boleh ada-lah saudara dan jiran.

:)

asuhara said...

bp:
kalau ada pun saya pilih yg itu kang!

FID said...

Assu

Selamat kembali berkerja....

Hem.. kalu ni-chan pilih yg ek 2 sbb tak nak tinggal seorg2.. TAKUT... mcm atok ni-chan pernah ckp:"org zaman skr ni kalu time perang mmg mati kena tembak sbb tak de HUTAN.. tp ni-chan jwb kena makan dgn harimau plk

Kaff said...

watashi wa pilih yang nombol satu..damai..kalau bosan2 g lah merayap g umah member atau sedara :P

asuhara said...

fid:
ni-chan, tadaimaa!

kaff:
kalau boleh begitu pun saya pilih yg itu juga.

nash said...

kalau boleh nak pilih yg no 1...but boleh berjumpa sedara mara bila weekend ke etc...tak lah sampai ke luar negara...hmmmm...selalu jumpa pun nanti bosan n byk tak betulnya...

kosong said...

i pilih nombor 1.

artakus said...

cek pilih no satu gak! coz, i have an exp on that! hehehehe

my name is eves said...

ishh pilih je la yg nombor 1.. sejak 2 menjak ni asik ulang alik ke kl.. rasa benci btol dgn jalan yg jem giler tu sbok sgt.. sakit kepala..

asuhara said...

nash, kosong, artakus, eves:

thanks dgn pendapat masing2.
saya masih menimbangkan lagi.
umpamanya bila berada di rumah no 1, hati saya dekat dengannya, tapi bila berada di rumah no 2 rasa kuat tarikkannya!