Friday, August 22, 2008

mmm....

Putrajaya, Malaysia

'ermmm..kembali ke dunia realiti' shuhie. tadi mlm sampai pagi ni perlu bekerja.

saya. rehat saja di rumah mamanya ni.

waktu saya di Hokkaido ada teman blog yang anugerahkan saya ini:
arigato neh nashriza.

entah apanya yang kreatif tah...cuma luahkan tentang kehidupan yang tak terluah dengan suara. semoga blog ni lebih baik dari masa ke masa. Moga juga ada manfaat buat orang lain, bukan sekadar untuk saya sahaja. Insya Allah.

kalau mengikut undanlg-undangnya, saya perlu namakan 5 lagi blog yang saya ingin berikan anugerah ini. Rasanya sudah banyak anugerah yang berprestij yang diterima sensei2 saya, jadi dengan suka citanya, saya anugerahkan anugerah ini pada....(drumrolllllllllll):

1. eves 2. artakus 3. bro kamato 4. irfan 5. e.z

Here are the rules :1) The winner may put the logo on her blog.2) Put a link to the person you got the award from.3) Nominate 5 blogs.4) Put links to the blogs.5) Leave a message for your nominees

err..sudilah terima ye!


***************
lagu-lagu ini lagu sempena olimpik yang melatari laporan2 sukan dunia itu di stesen tv berasingan di Jepun. Maknanya juga bagus dan sesuai untuk memulakan hari!

kaze no muko e by arashi

lirik dan terjemahannya di sini

kono toki, kitto yume janai by smap

lirik dan terjemahannya disini

*******************************************************

p/s: waktu di sana juga saya dapat perkhabaran tentang tawaran pekerjaan baru untuk saya. rasa sayang dengan kerjaya sekarang memang menebal, cuma tawaran kerja yang baru ini dapat mendekatkan saya dengan haha (emak) di kampung. masih berfikir.

8 comments:

artakus said...

waaaaah.....terharunya! T_T rase nak nangis satu hari satu malam!

bunyik mcm nak balik johor balik je! hehehehehe

zal said...

Hajimemashita.. (betul ke eja ni). baru balik dari jepun ye? dah lama ada cita2 nak ke sana, tp mcm mahal je. nanti2 lah... :-)

salam perkenalan...

KAMATO said...

Terima kasih atas anugerah itu, putrajaya tu akat opis mana

asuhara said...

artakus:
terharu ke, tu belum dpt anugerah bintang popular tu, mau banjir semalaysia!

zal:
Hajime maste. thanks ya singgah blog ini. baru balik, masih terkenang2 pemandangan kat sana!

p/s: kalau nak fikir mahal semua kat dunia ni mahal kan?

kamato:
Sama-sama. Putrajaya di prct 8 dan rumah kawan bukannya ofis bro.sudah balik ke malaysia semula ke?

my name is eves said...

kak sue.. dah blk malaysia yer.. aise lama xjengok blog ni.. blog sdiri pun dah lama xbukak.. dekat 2 weeks x online.. xmasuk opis pun..

send pic kat nihon kat kita.. yg ada akak ngn kak shuhie yerr..

dpt keje kat johor ke?? blk la siniiii..

hahh and thanx 4 the award.. kehkehkeh.. i feel funny..

rudy bluehikari said...

kalu mendakatkan diri dgn mak...y not... pahala besar woo...

asuhara said...

rudy-san:
cuma itulah daya tarikan paling kuat saya kalau saya jadi berpindah pun.

a k i r a said...

Salam'alaikum
salam perkenalan kak. Suka sungguh membaca pengalaman akak di Jepun. Hountouni arigato gozaimasu kak. Nak pergi ke Jepun..rezzeki belum ada, so baca blog akak pengubat rindu *laughs*

http://nuraqil.iluvislam.com/