Wednesday, June 4, 2008

sengal

seminggu ni memang minggu kritikal.
siang malam menanda.
macam stress..
macam nak demam pun ada.
di office marking drawing, di rumah menanda theory.
dalam pada sibuk-sibuk ni pulak, macam-macam meeting kena attend.
kot jadi komiti picisan tak pe jugak, ini diberi jawatan yang perlu banyak buat kerja hu..hu..hu..

semalam adalah kemuncak kesengalan saya, bila pergi ke pejabat dengan kasut yang berlainan.
Warna merah dikaki kanan dan warna hitam dikaki kiri...bakarashee neh! (how silly!)




















Balik ke rumah, saya hampir2 ditimpa ARASHI saya...
itulah bila ke'sengal'an melanda.
tapi Alhamdulilah,
masih berjaya saya atasi insiden ini dengan selambanya.
selesai solat Asar, saya duduk diam-diam menikmati kopi kampung yang sebenar...
cuba melupakan semua tugasan yang dibahu....
Terima kasih pada dia yang memberikan 'coffe maker' pada saya...
Saya ingat lagi pesannya dulu..

" jangan ambik caffein banyak-banyak !"

macam mana tu?
pesannya begitu, tapi dihadiahkan saya pembuat kopi!


p/s: buat dia yang semalam terdetik untuk berhenti dari perjuangannya....
zetaiii akira menai neh s**-kun! ( never give up!)

7 comments:

FID said...

Assu,

Ni-chan, kalu dah blur senang aje buka yassin baca.. 2hari ni kepala asyik pening ni

KAMATO said...

Tapi sekarang ni ramai budak2 muda pakai kasut sebelah kaler lain, fesen katanya.\, oleh itu normal lah pakai selipar sebelah kaler lain

Sastri said...

salam...

stress ni memudaratkan bila tak terkawal... take care ya...

asuhara said...

KF:
ni-chan jgn pening2!

kamato:
hahahhaha...saya ni dah x berapa muda la bro! gerek lagi ke ikut pesen tu?

asuhara said...

sastri:
thanks singgah blog nih...
hari ni dah hilang dah stress tu. thanks ya!

arsaili said...

salam kenal...tade decaf coffee kan..kalau tak bole gak kurangkan caffine

asuhara said...

arsaili:
salam kenal juga.
terima kasih singgah ye.
ermm..decafe coffee x de umphh laa kan?