Thursday, August 13, 2009

betulllahhh....


hari ni saya dan barangkali orang yang sama koc dengan saya tadi pagi rasa nak pengsan dek kerana sistem penghawa dingin densha yang tidak berfungsi. kelmarin saya dan kawan2 se'densha' terpaksa mendapat punch merah kerana densha buat hal jugak. tiba2 tinggal beberapa meter dari platform subang jaya no eki, boleh pulak terberenti. dahlah pintu tak boleh buka. lepas setengah jam baru ada pengumuman, "kami meminta maaf bla..bla..bla..keretapi ini..bla..bla..mengalami kerosakan..." macam2 hal. nak pergi pejabat dengan memandu, tak ada jalan yang tak sesak, perkhidmatan pengangkutan awam pulak bagai anak tiri dalam sistem perhubungan negara.saya tak tau apa cara yang boleh dibuat selain duduk menyewa atau beli rumah betul2 sebelah pejabat! pensan betullahhh....

negara kita memang bagus dalam menyediakan fasiliti- katanya ichiban, tapi dalam bidang pengangkutan awam dan selenggara-sayuppppp kat tangga yang entah keberapa dibawah itu.



p/s: ini yang buat terasa nak duduk jepun nih!-perasan...heheheh joudan dayo!

4 comments:

Kaff said...

kalau desperate sangat..tidur kat office je..ehe..

p la duk jepun..nanti saya g melancong sana dah ada tempat nak stay..

terrarosa said...

kesiannya, semua keadaan yang awak cerita mengundang kepada keaktifan penyebaran virus H1N1,
saya di Pasir Mas seminggu yang lalu hanya mampu bertawakal sebab satu Malaysia membawa 'buah tangan' masing - masing :P

KAMATO said...

Itu cobaan namanya.....

asuHara sU said...

kaff:
wah kalau office kat SOHO ok gak, bawah opis, atas rumah.
kalau sekarang nak melancong pun byk tpt boleh stay!

terra:
yup. tawakal saja.

KAMATO:
cobaannnnnnn...