Friday, April 3, 2009

jumaat

minna...salam...di hari jumaat yang mulia ini tiba2 nak menyenaraikan perkara2 yang nak saya buat dalam 1-2 tahun ini misalnya:

1. membeli 1 lagi kuruma untuk kegunaan saya sendiri
2. bawak haha pegi umrah dulu, lepas tu baru ibadah seterusnya
3. nak renovate rumah di kampung (nak tambah anjung biar kurang bahangnya tatkala hari panas)
4. gunting semua kad2 yang boleh saya membeli dulu dan bayar kemudian
5. melewat aki di nikko
6. miliki lensa yang lebih power
7. bijak tangkap gambar yang ada jiwa
8. pergi kelas nihonggo
9. boleh 'menggoreng' lagu kegemaran dengan gitar sendiri
10.setakat ni sampai no 9 jek dulu...


kita nih kalau kata nak, macam2 nak, tak pandai2 nak ingat. kalau fikir dari sudut positifnya, itulah yang boleh jadi pendorong saya untuk menjadi manusia yang lebih positif, tapiii
macam kata puteri nora dlm puteri impian:

"angan2 tanpa usaha tak akan jadi kenyataan!"


p/s:

Sou bokura wa zutto matteru
Itsumade datte matteru
Dokomade mo tsuzuite yuku michi de
Tokoro ni zutto daiteru
Kono yume kitto kanau hazu

Naite waratte susunde yuku

(That's right, we're always waiting
No matter how long it takes, we wait
Because the dream we're always holding in our hearts
On that endless road
Will surely come true
We'll continue on, crying, laughing.)

7 comments:

rudy bluehikari said...

nekad ke nak gi nikko? ikitaiiiiiiiiiii

asuHara sU said...

insya Allah, maybe nikko dan kyoto- nak menghirup harum sakura di philosophy path...

artakus said...

1 lagi kuruma? waaaah....dah ada berapa kuruma ko ni sebenornya?

asuHara sU said...

hehehe, 1 je le, tp utk mak aku kat kpg tu +utk aku gosok skill memandu aku yg karat selalu!

eve2eves said...

beli la wei kuruma.. densha asik lambatsss ajek..

terrarosa said...

macam tahu jer apa itu kuruma !

kuruma yang membolehkan aku ke malam maskara...

wakaakaaaa....

asuHara sU said...

eves:
ye ler..ye ler...err..nak sponsor tak?

terra:
bagus betul ler, x payah letak terjemahan pun kau tau!