Wednesday, April 15, 2009

bila

bila kau pandang dia,
dan tiba2 hati berkata,
dialah!

pernahkah kamu merasakan?
tapi sampai satu waktu kemudian kamu katakan pula:
oh! bukan dia rupanya?

p/s:
心が見えなくて 
不安な日もあった
誰かを愛する意味 
自分なりに決めた
すべてを信じ抜くこと

(Kokoro ga mie nakute
Fuan na hi mo atta
Dareka wo aisuru imi
Jibun nari ni kimeta
Subete wo shinji nuku koto)- precious by yuna ito

4 comments:

FID said...

ah.. pernah2.. kf pernah kuit telinga org dr blkg dgn ekor ikan..kali org tu toleh org lain apa lagi kena marah.. urgh.. sbb dr blkg mcm kawan kf.. he3
pengajaran dr peristiwa ini nak main tegur & sapa org kena tgk dulu dari depan..
ada cerita lg kelakar.. masa time kolej dulu di ambang pertengahan 90an.. masa tu cuti raya cina, jd kf dgn kwn2 plan nak g raya kat rumah member 1org ni bg dia mmg kaya tiap2 tahun kalau raya cina dia ada naga masuk rumah, kata bp dia naga tu bawah tuah jd panggil lah kita semua ni peggang jangut naga tu.KF di tugaskan utk ambil rakan2 di bus stop depan station kereta api kat bandar, bila tiba sana ada aje adalah hamba allah ni se1 sibuk2 dia yg buka pintu kereta & berebut2masuk dgn member2 kf yg lain, lepas tu sampai dekat kubur mahmodiah (rumah kawan kf kat area situ) kita borak2 wa rumah Viviane ni byak makan kita makan sepuas2nya, yg hamba allah ni jwb "eh kita kan nak ke rumah Susan?" kami ber 4 serentak jwb 'Tak! eh awak ni kawan sapa?" dia terus kata "entah ek" rupa nya dia tersalah naik kereta.. ha3 kf tinggalkan dia kat bus stop depan kubur mahmodiah tu & kita ber4 terbahak2 ketawa. Dah lah masa tu bawa kereta Volkwagen antik ayah, ada jgk org yg berkenan naik kereta tu.. Cerita ni mmg tak boleh di lupakan oleh kami, kalu terjumpa member2 yg ber3 tu mesti cerita ni terkeluar & masih terkekeh2 kita ketawa kan budak tu.. etah sapa lah nama budak tu

asuHara sU said...

wah!wah! pengalamannn...

terrarosa said...

ni tak lari dari kisah hati dan perasaan kan ?

yup pernah merasai nyer...
mula2 dialah segala2 nya...mewarisi semua genetik hero imaginasi kita selama ini.
Lepas kenal baru rasa hampeh...
hahaha...

asuHara sU said...

terra:

ha ha mu memang terre ah terra!
tu la kann...kadang2 fist impression nih mainan perasaan jek!