Saturday, November 29, 2008

ride on time

saya letak lagu baru untuk menambah 'kesegaran' blog saya. lagu ni 'soundtrack' drama jepun: Good Luck (2003) dengan pelakon utamanya Kimura Takuya.


Seingat saya, selepas drama ini disiarkan, permohonan untuk jawatan juruterbang telah meningkat dengan mendadak di jepun. begitu juga dengan kolej2 yang menyediakan kursus ini. besar sungguh impak drama ini atau lebih tepat penangan si Kimura Takuya itu. walaupun sebenarnya dalam drama ini dia cuma menjadi pembantu juruterbang saja.

Saya belum jumpa lagi makna lirik lagu ini, untuk sementara saya letakan senikata yang telah di 'romanji'kan.





Ride On Time
Romaji by: cori
From the single Ride On Time


aoi suiheisen wo ima kakenuketeku
togisumasareta toki no nagare kanjite
aa tokimeki e to ugokidasu sekai wa
wasurekaketeta tooi yume no otozure

*
Ride On Time samayou omoi nara
yasashiku uketomete sotto tsutsunde
Ride On Time kokoro ni hi wo tsukete
afureru yorokobi ni hirogare Ride On Time

boku no kagayaku mirai saa mawarihajimete
utsuro na hibi mo subete ai ni tokekomu
aa nan to iu asa imasugu kimi no moto
todoke ni yukou moeru kokoro mayowazu

**
Ride On Time toki yo hashiridase
ai yo hikaridase me mo kuramu hodo
Ride On Time kokoro ni hi wo tsukete
tobidatsu tamashii ni okuru yo Ride On Time

todoke ni yukou moeru kokoro ima koso

**, *, ** repeat

(credit to Cori)




p/s: kalau ada yang mencari lirik lagu jepun boleh ke sini

9 comments:

SangPelangi said...

Hoh, walau aku kat sini, tak pernah aku cuba nak tonton mana-mana drama. Tak minat. Tapi, kalau lagu, sikit-sikit bolehlah. Hehe.

BalQis said...

Inilah yang bestnya bila buka tegami-asuhara nih! hehe~

saya tgk dah good luck lama dulu, masa tu tak kenal pun si kimutaku ni, huhu...

bestlah citer nih, ada semangat sungguh2 betul. (typical citer jepun)

saya ske ngan watak kapten Koda tu, huhu...

mekasih krn mengingatkan saya pada kenangan lalu, haha~

asuHara sU said...

sang Pelangi:
eheheh...sudah berulang kamu katakan tentang tu fan..menonton drama jepun itu salah satu cara saya belajar bahasanya.

BalQis:
sebenarnya saya kenal kimutaku dulu sblm ohno+arashi...

drama2 jepun mmg tunjukan semangat durang betul2.tapi mmg itulah budaya mereka. tak macam drama2 kita...becintaaaaa jek, lepas tu makan...hehehhe..poyo jek..huhuu

blackpurple @ jowopinter said...

Kenapa tak letak lagu tema cerita Doraemon atau Crayon Sinchan? Hehehe!

FID said...

Wa!!! asu dah letak gambar salah 1 fav pax ni-chan.. ni yg jeles ni nak letak gambar KIMU bersebelahan dgn LDG tak reti
Mmg best cerita ni.. ni-chan kalu KIMU semua drama dia di simpan.. tp yg paling menarik dia belakon dlm BEAUTIFULL LIFE & ni-chan paling seronok bila KIMU berlakon dgn MATSU TAKAKO seronok sgt2

asuHara sU said...

bp:
haha..kang tu bukan cerita kesukaan saya! tapi kalau kamu suka nanti saya carikan untuk kamu ya!

KF:
ni-chan terjeles ke?
saya pun sama, mostly cerita2 kimutaku mmg asu tgk. paling suka love generation and long vacation.

FID said...

Assu,
KeGILAAN ni-chan dgn KIMU dari sekolah, college lagi.. dari KIMU mula dgn SMAP.. sampai MD pun tau ni-chan GILA dgn KIMU..
KIMU mmg punya keISTIMEWAAN dimana dia boleh membuat semua org JEPUN mengikut dia

rudy bluehikari said...

nak pinjam movie ni boleh???

Anonymous said...

滿..........................