Friday, March 4, 2011

huishhhhh

pertama kali pergi ke Hari Kraf Kebangsaan setelah 9 kali diadakan membuatkan saya......ermm..bangga ke atau masih terfikirkan tentang apa ke agaknya perasaan saya. fuh! gaya berfikir kalah puan gabenor kita tu... apa tak nya, bila tanya songket yang berbunga2 dimata sekali harga dia RM7k. Pergh tu dah boleh ber-hanami bulan depan kat tetsugaku no michi (philosopher walk) tuuu.....hishh...batik lukis pulak asal pegang RM350, asal cuit jek RM55o.....huishhh.....kayalah orang2 kraftangan kita kan, saya pun dah rasa2 nak cuti 2 bulan belajar tenun songket. Ok apa kalau sekali buat dapat RM 7k! tiap2 tahunlah saya balik kampung! keskeskes...

tujuan asal ke sini adalah nak menemankan boss yang mencari kerongsang cum rantai yang klasik. cerah jek mata saya....design pun menarik, moden tapi masih nampak klasik. apa pun bak kata sohaimi mior hasan tu boleh pandang2.....jangan pegang2...kihkihkih..


memandangkan kerambangan mata sampai tak tau nak pilih yang mana satu beserta kekangan belanjawan bulanan yang sangattt le ketatnya, maka inilah hasilnya....satu2nya hasil kunjungan saya ke HKK 2011......


p/s: sila jangan tertipu dengan saiz di gambar ini ya! ahai!

2 comments:

Cikguzam said...

salam asuhara,
Wouuuuuuuuuuuu............. totemo takai desu ne..!!!!!

asuhara sue said...

cikgu zam:
kannnnn?