Monday, November 10, 2008

seminggu

seminggu lamanya saya senyap tanpa entri. bukan merajuk, cuma ada perkara yang menjadi penghalang saya untuk setiap hari menghantar entri.
1. saya berkursus di Hulu Langat
2. sampai sekarang pc saya masih belum kelihatan
3. broadband saya dipinjam orang
rindu rasanya tak dapat berkunjung ke blog kawan2 yang lain. ada ke yang rindu pada blog saya? ke rindu pada sayalah...senang cerita...hehehe...
pengalaman berkursus di Hulu langat dan mendapat kumpulan yang sporting memang menceriakan. dengan en. lokman ( jurutera jajahan hulu langat) sebagai penghulu dan kak sailah yang kami panggil mama ( jurutera kawasan kuala selangor) yang sama2 beraktiviti biarpun mereka adalah dari golongan senior. tabik springg pada mereka dan beberapa orang senior yang lain, yang banyak memberi tunjuk ajar tentang kerja ataupun tentang hidup.
macam biasa kalau dah kursus team building dan berada berhampiran hutan, tak sah kalau tak ada aktiviti solo night walk. tapi kali ni saya menemani mama yang tak confident untuk jalan sendiri. sepanjang jalan didalam hutan mama senyap je....hahah. sampai satu waktu ketika melalui jalan yang licin dan hampir tergelincir pun mama masih diam. saya dah terfikir-fikir apakah tangan yang saya pegang itu tangan mama atau bukan! hehehehe....tapi last2 saya tanyakan mama;
" are you ok?"
bila mama menjawap " ok..ok" baru ler lega perasaan saya. sudahlah kami ditakut-takutkan pada awalnya oleh Kapten yang kami akan melalui kubur orang asli...hahaha...psiko jek lebih...tetiba bau kemenyan dan bunyi2an yang saya pasti dibuat oleh fasilitator kapten....ehehehe...
flying fox yang terpanjang juga kami redah.best! best!..sugoiiii...dapat release tension sekejap. ada juga yang sampai ke tanah lutut masih menggigil, ada juga yang menjerit2 kecil dan yang menangis menahan ketakutan pun ada...kira macam fear faktor lah! habis flying fox, acara yang ditunggu-tunggu iaitu...terjun sungai berlangsung! fuhhh bukan senang dapat mandi sungai yang jernih dan banyakkkkk ikan.
hari terakhir team building kumpulan saya yang kami namakan GAMBATTE berjaya sebagai kumpulan paling best! mengatasi kumpulan BERLIAN, P9 dan EDEN BAGUIH.Yehaaa...
p/s: seminggu bersama, moga berpanjangan silaturahim kita! Kapten terima kasih atas kek hari lahir kami, walau berkongsi ber-6 kami tetap hargainya!

4 comments:

artakus said...

aku lah yang merindui kau selama ni sue! hahahahaha! ^_^

dah lama tak buat aktivi mcm tu! dulu selalu buli staf berkursus! hehehehe!

p/s: terdapat gangguan mental dalam kandungan posting di atas!

Kaff said...

mesti nama kumpulan gambatte tu dicadangkan oleh cik cue kan

asuhara said...

artakus:
aku pun jua merinduimu...hahahhahaa

kaff:
pandaiiinyerr en.kaff!

Anonymous said...

滿..........................